2011.05.18.
11:49

Írta: bala08

Komoly munka!

Tetszik az új Audi A7? Építs egyet! Igaz, nem fog gyorsulni, nem olyan kényelmes, és nem bírja az esőt...

Viszont könnyen szállítható és kisebb helyen elfér. Merthogy ez papírból van. Az Audi gyár megrendelésére készült az alábbi csoda, a 2011 New York Auto Show-ra. A modell 750 különálló részből készült, 285 papírlap felhasználásával, amelyet az eredeti referenciafotó alapján tervezett meg Taras Lesko. A 245 óra alatt elkészült papírmasina minden porcikája, alkatrésze megegyezik a gyártott modellekkel, rendkívüli részletességgel kivitelezve. A videóból kiderül, hogy digitális stancolással segítette saját munkáját a készítő. Képek a hajtás után.

 

Szerintem a kormányon még lehetett volna pár órát szöszmötölni, de be kell látnunk komoly munkát végzett a srác.

Taras Lesko amerikai művész, dizájner már több hasonló produktummal kísérletezett. 2009-ben megalkotta a Forza 3 Audi R8 pontos mását papírból, igaz, akkor csak úgy saját indíttatásból. Akkoriban autóverseny szimulátorokon dolgozott, és autóversenyzőkkel körülvéve, a fanatikus hangulat hatására dolgozta ki a papírautót.

 

A Washingtonban élő művész más témákban is kísérletezett már papírral, annak művészi felhasználásával. Érdemes rápillantani egyéb munkáira is.

1 komment

Címkék: papírművészet

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr932913474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadalmafa 2011.05.18. 13:09:35

Micsoda sziszifuszi munka, de igazán lenyűgöző a végeredmény!
süti beállítások módosítása