2012.01.11.
10:48

Írta: bala08

Papírbeton: nem értem!

 A papír mellet nagyon érdekel az építészet is, de a papírbeton témával nem tudok mit kezdeni. Találtam egy érdekes cikket a témáról. Olvassátok el, de a lényeges kérdésekre adott válaszok annyira furcsák, hogy csak hitetlenkedni tudok.

Az én kis világomban 80% darált papírból, 10% cementből és egy kevés homokból nem lesz sem időtálló, sem teherhordó tulajdonságú falazat. Pedig a papírbetont állítólag már 1928-ban szabadalmaztatták, nyilván hittek is benne és bizonyos eredmények is voltak. Ipari méretekben azért nem terjedt el, mert az eddigi felfogás szerint nem hozott volna elég profitot. Vajon miért? Bár a kis súly és az Ytonghoz hasonló egyszerű formázhatóság alapvetően szimpatikus, egyelőre mégis félelmetesen hangzik az, hogy papírból építsek házat a fejem fölé.

Ami szkeptikus érdeklődésemet fenntartja az egy magyar törekvés a témával kapcsolatban. Nagy Tamás és feltaláló csapata egy különleges adalékanyagot fejlesztett ki mely lehetővé teszi a szabadalom alapján egy komplett építési rendszer kidolgozását. Törekvéseikről és részletekről szintén ebben a cikkben olvashattok bővebben. Őszintén mondom: bízom a sikereikben!

 

Szólj hozzá!

Címkék: inspiráció újrahasznosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr703536460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása