2012.02.14.
13:55

Írta: bala08

Papírszigeteléssel a hideg ellen!

 Amíg csak mutatóba kapunk napsütést és ilyen fagyos marad az idő; jobban észrevehetőek lakásunk szigetelésének gyenge pontjai. Mi most stílszerűen a felénk még többnyire újdonságnak számító papírszigetelésnek szentelünk egy pici figyelmet. 

A papír szigetelőképességéről eddig csak egy nyomdász kollégám beszélt nekem. Motorozáshoz betekerte wc papírral a térdeit a nadrág alatt, ami sokkal kellemesebbé tette a hosszú távú hidegben motorozást.

A hullámkarton lapok szigetelőképességét pedig sajnos szó szerint az utca embere hasznosítja.

fecni_papirszigeteles02.jpg

Papír, vagy helyesebben cellulóz szigetelést lakóházakban vázas falszerkezetek vagy a tetőszerkezetek szigetelésére alkalmaznak. Amerikában hosszú ideje elterjedt megoldás a könnyűszerkezetes lakóházak gyors szigetelésére. Újrahasznosított darált újságpapír adja az alapanyagot.

fecni_papirszigeteles031.jpg

A felhasznált adalékanyagok - pl. a bórax (nátrium borát), azaz savanyú só - hatására nem teszik tönkre a szigetelést a kártevők és rágcsálók. Ennek köszönhetően a szálas ásványi szigetelésekkel ellentétben nem roskad össze, így nem veszít szigetelőképességéből. Befúvásos technikával juttatják a szigetelendő felületre, vagy üregekbe, ezért nem keletkezik hőhíd. Minden kis résbe eljut a szigetelő anyag: Pont ezért tűnik nagyszerű megoldásnak a papírszigetelés a legtöbb régi tető felújításához!

fecni_papirszigeteles051.jpg

Még egy kis méltatás! A cellulóz szigetelésnek nagy tömege miatt is hatalmas a hőtehetetlensége a jelenleg hagyományosnak számító anyagokhoz képest. A nyári meleget így többszörös hatékonysággal tartja a házon kívül.

fecni_papirszigeteles01.gif

Keressétek a profi szolgáltatókat, győződjetek meg róla, hogy az aktuális szigetelés felújítási feladathoz valóban ez-e az ideális megoldás! Mint minden rendszernek, ennek is számos előnye van, de ássátok bele magatokat alaposan a témába, ha ilyesmi előtt álltok. Bár papírból van a pénzünk is (nagyrészt), érdemes észnél lenni mielőtt belebolondulunk a témába, mivel ez utóbbit macerásabb "újranyomni".

fecni_papirszigeteles04.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: újrahasznosítás technológia cellulóz szigetelés papírszigetelés

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr324104280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása