2012.03.22.
08:41

Írta: bala08

Kérjük, gondolja meg mielőtt kinyomtatja ezt a bejegyzést!

 A papírrostok jellemzően öt-hét alkalommal járják végig az újrahasznosítás folyamatát. (Persze csak azoknak a papírrostoknak van esélyük erre, amikkel szelektíven szemetelünk.) Ez az öt-hét kör - ha hihetünk az információnak - nem is olyan rossz! De hogyan növelhetnénk tovább az élettartamot? Erre a kérdésre válaszul dolgozta ki az Eco Printer koncepcióját Sharsha Lee. A nyomtató speciális UV érzékeny tintát használ és képes saját nyomatait újranyomtatni. Egy erős UV fényforrás törli az aktuális nyomatot és egy menetben újrahasznosul a papír ív. A speciális tinta részecskéi az UV fény hatására bomlásnak indulnak, elillannak. Ez az elv, logikáját tekintve erősen hasonlít a blokknyomtatásban elterjedt hőnyomtatáshoz, de maximálisan kihasználja a rendszer gyengeségét; az érzékenységet.

 

Irodákban, néhány napos élettartamra készülő gyors nyomatok készítésére tökéletesen alkalmas. Egy szerződést nem nyomtathatok ki vele, de egy aktuális statisztikát, a napi feladatokhoz kapcsolódó dokumentumokat, amiket szinte csak pár percig használok mindenképp.

Az Eco Printer 2010-ben Red Dot koncepcióterv fődíjat kapott. Forrás.

Szólj hozzá!

Címkék: újrahasznosítás technológia eldobható nyomdatecnika

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr834332306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása