2012.08.14.
11:58

Írta: vadalmafa

Papírépítészet

Az építészek között gyakran pezsgő viták zajlanak, felülírhatja-e a funkcionalitást a design, a formabontás, a rendhagyó anyaghasználat. Persze a biztonságot szem előtt tartva.

A kő, acél- és üvegcsodákból megalkotott épületek mellett vannak, akik papírból álmodják meg a maguk palotáit, sőt városait. Az adott kor építőmestereit ugyan nem tudták formában túlszárnyalni, de a kézügyesség és a papírmechanika lenyűgöző!

Bruce Foster, a papírmérnök részletes papírmakettjai pop-up formában emelkednek ki, plasztikussá téve az adott műemléket. A sikeres alkotásokat könyvbe gyűjtötte:

fecni_paper_architecture02.jpgfecni_paper_architecture01.jpgfecni_paper_architecture03.jpg

Jill Sylvia az Egyesült Államok klasszikus épületeit formázta meg papírból, amelyekbe négyzetrácsokat metszett, ezzel láthatóvá téve a belső kidolgozottságot:

fecni_paper_architecture04.jpgfecni_paper_architecture05.jpgfecni_paper_architecture06.jpg

És ha többet szeretnénk, mint pusztán egy-egy épület, Ingrid Siliakus városrészeket és felismerhető épülettömböket öntött papírmakettbe:

1 komment

Címkék: könyv művész paper pop up papercraft üdvözlőlap papírművészet papírmechanika papírszobor

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr304711531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rtman 2015.04.16. 18:42:15

Nem semmi művek :) Én magam is mívelem a papírmakettezést, igaz, kicsit más műfajban :) www.wotinfo.hu/index.php/kunenaforum/tank-modellezes/1147-elc-amx-nemet-vasut-diorama
süti beállítások módosítása