2012.09.04.
10:57

Írta: bala08

Nem csak borfanok figyelmébe...

A gyönyörű - egyre gyakrabban egyedi - palackokba töltött jobbnál-jobb borokat a címke és a csomagolás teszi termékké. A "jó bor" relatív fogalom, mindenki másképp értékel. Most számunkra nem a gyümölcsösség és a történelmi-nagy-múltúság lesz a lényeg. Bátran kísérletező képzetlen ízlelésemet a válogatásban remekül kiegészíti a címkék iránti vonzalmam! Két hasonló ígéretű palack közül egyértelműen az igényesebb megjelenésűt választom. Most elsősorban technológiai szempontból válogattam, de a divatos stílusok szerint is szelektáltam a legötletesebb címke tervek között. Termelőknek, lelkes fogyasztóknak és dizájnra érzékenyeknek kötelező 5 perc elfoglaltság következik! Lapozz!

fecni_borcimke_16_stanc.jpg

A lényeget fogja meg az alábbi bátor dizájn: egy palack száraz vörösbor szellemi csatákhoz.

fecni_borcimke_11_beteg.jpg

Fenntartható-öko-natúr-bio: Hozzunk ki mindent ebből a gondolatból. Nem túl elterjedt, de sok lehetőség van a palack csomagolópapírban is. Mindenképp kitűnik a sorból a polcon, és csak egy ív papír az egész.

fecni_borcimke_01_fa.jpgfecni_borcimke_13_csomag.jpg

Művészi megoldás. Ízlelgesd a bort a múzsád társaságában és életre kelhet a címke! Volumenizált papírba vakon prégelt gyönyörű, tiszta megoldás, vörösborral "töltött" tollal.

fecni_borcimke_04_muvesz.jpg

Örök kiegészítő a borcímkéken az aranyozás, de óvatosnak kell lenni. Többnyire a kevesebb = több elvet követve találunk szép címkéket. Ez itt is megvalósul, de nem az aranyozás lett visszafogott, hanem a minden más. Sok az arany, mégsem csicsás. Tetszik!

fecni_borcimke_05_arany.jpg

A repülő malac borocskája sok mindent sejtet. A címkére koncentrálva leheletnyi lakkozást találunk, ami tökéletesen emeli ki azokat az apró részleteket, melyek figyelmet érdemelnek. A kissé elborult dizájn ennek köszönhetően máris elegáns összképet ad! 

fecni_borcimke_08_UVlakk.jpg

Vintage zombi vér. Vagy vintage konzervvér zombiknak. Erős képzavar, de ez a legendás Macskafogó jelenet ugrott be hirtelen. A kivitelezés gyönyörű, az olvasnivaló mellett pedig majdnem mindegy is, hogy milyen a bor. Nem ítélkezem kóstolás nélkül, de fontos látni, hogy itt egyértelműen a címke adja el a palackot! 

fecni_borcimke_15_beteg.jpg

A formavágással nem csak cakkozott címke szegély készíthető! A kalapos borász, mesterfokon használja ki a technológiában rejlő lehetőséget.

fecni_borcimke_12_stanc.jpg

Vicces fotógrafikás címkesorozat a világ kiemelkedő boraihoz. Egyben megoldás a gyűjthető kártyák és figurák marketing analógiára az 50 feletti korosztálynak. 

fecni_borcimke_10_beteg.jpgfecni_borcimke_09_beteg.jpg

A dombornyomás bemutatására igazán gyönyörű az alábbi példa. A technológiát ismét önálló elemként használta a tervező, elrugaszkodva a megszokott domború címer gondolattól. Nem kell tehát mindenképp szögletes modernre váltani, ha újszerű megoldásokat keresünk.

fecni_borcimke_02_vakdombor.jpg

Alkalmazott festészet a címkében. Egyszerű tipós dizájn, elegánsan hanyag ecsetvonásokkal. Nem tekinthetjük modernnek, mégis nagyon újszerű. A natúr textúrájú, matt címkepapírral válik kerek egésszé: Fontos a jó alapanyag választás! 

fecni_borcimke_03_muvesz.jpg

Következő alkalommal a borcímkék modernizmusát nézzük meg szigorú szemüveggel.  

Források:         


Szólj hozzá!

Címkék: design címke bor ital technológia matrica csomagolás paper

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr624749336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása