2013.01.07.
09:04

Írta: bala08

AR kód lecke játékosan

Nézzük mi fán terem az AR kód, egy egyszerű de látványos Super Mario papírmodell segítségével. A történet lényege a kiterjesztett valóság. Nem csak adatokhoz férhetünk hozzá, ahogy a QR kódoktól megszokhattuk, hanem kicsit izgalmasabb tartalmak tömörülnek a szemünk elé.

A kiterjesztett valóság (angolul augmented reality, AR) a valóság egyfajta virtuális kibővítése, amikor a mobilunk kamerájával szétnézve egy adott környéken, megjelenik az éppen a kamerában látható boltok nyitvatartása vagy akár az adott irányban levő (éppen nem is látható) üzletek leírása és távolságuk. (Wikipedia)

Egy másik megjelenési formája a számítógépek webkamerájának képét terjeszti ki: egy arcfelismerő szoftver, vagy egy úgynevezett AR marker segítségével például egy sisak 3 dimenziós modelljét helyezi a kamerával szemben ülő fejére, mindezt úgy, hogy a sisak a képernyőn valós időben követi viselője mozgását. (elte.hu)

A lenti példában egy látványos, de nagyon egyszerű papírmodellt egészíthetünk ki izgő-mozgó Super Marioval. A fejlesztést megspórolták nekünk, csak játszanunk kell :)

fecni_ar1.jpgfecni_ar2.jpgfecni_ar3.jpgfecni_ar4.jpgfecni_ar_letoltes.jpgforrás

 

Szólj hozzá!

Címkék: homemade technológia mario diy super paper ar papercraft augmented reality papírjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr325002554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása