2013.05.08.
08:25

Írta: vadalmafa

Papír-élet-művész

Újabb papírszobor-poszt... Nem bírunk betelni a művekkel, de ezúttal a fikció valósághű ábrázolása helyett absztrakt, ám művész-szemléletű alkotásokat mutatunk be.

Irving Harper iparművészként kezdte, bútortervezőként ért fel a csúcsra, és idősebb napjaiban fordult a papírszobrászat felé. Tervezőként folyamatosan papíron dolgozott ki terveket, vagy papírból készítette a maketteket. Így kedvelte meg a papír sokoldalúságát, és saját örömére fogott bele papírtárgyak, szobrok, állatok és maszkok alkotásába. Ma, közel 100 évesen már inkább csak a művei között él. New York állambeli otthonában 300 saját papírból készült alkotása veszi körül, folyamatos vizuális élményt nyújtva az idős művésznek. Ízelítőként az ismertebbek és érdekesebbek:

papirfigurák.jpg

papírharcisisak.jpg

lovas.jpg

bagoly.jpg

papirkakas.jpg

papírmaszk.jpg

Aki kicsit jobban belelapozna életébe, munkáiba, annak ajánljuk a könyvét: 

Irving Harper: Works in Paper

Szólj hozzá!

Címkék: design inspiráció technológia művész diy paper papírbútor furniture papercraft papírművészet

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr875287006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása