2013.11.20.
05:46

Írta: vadalmafa

24 boldog napkezdet

Már csak 10 nap van adventig: készíts saját adventi naptárt! 

A karácsonyi készülődés egyik lelkes megnyilvánulása a kisgyerekes családoknál az adventi naptárak előkészítése, feltöltése. A december 1-én induló és Karácsonyig tartó adventi időszakban felkerül a családok falára az a speciális naptár, ahol a 24 kis rekesz (zseb, tok, tasak, fiók stb.) mindegyike 1-1 apró ajándékot rejt a csemetéknek, akik minden reggel, mint az őrült rohannak kibontani az aznapi meglepetést.

Sok, dekoratív, szép kész adventi naptárt lehet boltokban vásárolni, de a kreatívabb és ügyesebb anyukák maguk szeretik elkészíteni a 24 kis meglepetést tartogató kalendáriumot. Textilből már sok példát láttam erre az elmúlt években, most papírból mutatok be néhányat, amelyek mindegyike elkészíthető otthon. Az első bontogatásig hátralévő tíz nap alatt bármelyik megoldható.

Kartondoboz a váz és az elválasztók alapanyaga, a fiókokat érdemes duplexből vagy triplex lemezből összeállítani. A gombokhoz nagyobb gyufát használjunk, tartósabb (fehér temperába mártva is szép eredményt mutat). Előnye, hogy csak a kényelmünk szab határt a méretének, így sokféle ajándékot lehet a fiókokba rejteni, hátránya, hogy időigényes elkészíteni.

fiókos.jpg

Ez a minimalista, skandináv típusú adventi-fa előre engedi sejtetni, mekkora ajándék lapul az adott nap csomagjában. A naturalista és elfoglalt anyukáknak ajánljom.

csomagocskák.jpg

Ez a kis tasakocskákat használó ötlet egy üres falfelület dekorálásának is beválik, nem is igényel sok munkát, szerethető megoldás.

függő tasak.jpg

Az igazi környezetvédőkre is gondoltam, amikor az újrahasznosítást szem előtt tartva adok tippet. Egyszerű, aranyos, kis helyigényű. (sajnos hátrányban vannak, akiknek nincs mostanra jó pár üres guriga félretéve...)

adventi_klopapir.jpg

A tasakok professzionalista változata. Némi origami alapismeretet igényel az egyes zacskók összeállítása, de az eredmény magáért beszél.

díszes tasak.jpg

Szintén dolgozó anyák számára jelenthet mentőövet a 24 db boríték ötlete. Természetesen egyéb karácsonyi kiegészítőkkel feldobható, vagy alkalmazhatunk sokféle, színes borítékot.

boríték.jpg

Ez egy igazán csajos megoldás, ráadásul egyszerű, látványos, kedves. Nagyon előnyös benne, hogy hosszabb tárgyak is elrejthetők benne: pl. ceruza, nyalóka. (és ha a gyermek születésnapja közel esik az ünnepekhez, buli-dekorációnak is fennmaradhat)

tölcsérek.jpg

A nagyot (=nagy ajándékot) álmodó vagy rettenetesen túlterhelt szülők fogják szeretni az alábbi kalendárium típust. 24 darab papírzacskó felerősítve egy táblára, falra ajtóra. Akármilyen egyszerű, a gyerek imádni fogja!

papírzacskók.jpg

Forrás: mummycraft.com, morningcreativity.com, internet

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr885643820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2013.11.20. 21:38:33

a kis tasakos verzió nagyon egyszerűen hajtogatható, én totál béna vagyok az origamiban, de ezt még nekem is megy
itt egy videós leírás hozzá: youtu.be/kAb2yYUXKPY?t=13s
süti beállítások módosítása