2013.11.28.
13:58

Írta: bala08

Készíts lekvárt ajándékba!

Narancslekvár szezon van! Íme egy szuper egyszerű recept.

Hozzávalók: 2 kg narancs; 2 citrom; 1,2 kg kristálycukor

Elkészítés: A narancsokat és a citromokat gondosan megmossuk. Vékonyan meghámozzuk őket, úgy hogy a fehér rész­ből ne jusson rá. (Ha rajta marad, keserű lesz tőle a lekvár.) Edény fölött “kifilézzük” a narancsot, azaz éles késsel a hártyák közül kifejtjük a gerezdeket és feldaraboljuk. A leve is kell a lekvárba.
A citrom-, és narancshéjat gyufaszál vastagságúra felszeleteljük és 3 dl cukros vízben felforraljuk, majd 15 percig lassú tűzön főzzük. Szűrővel kiszedjük és lecsepegtetjük.
A lekvárhoz a narancsot és a cukrot egy lábasban össze­­keverjük a megfőzött héjjal. Közepes lángon 40-50 perc alatt megfőzzük. Akkor jó, ha besűrűsödik.

Azonnal kifertőtlenített befőttes üvegbe szedjük, gyorsan légmentesen lezárjuk és fejre állítjuk. Így hagyjuk kihűlni.

LV03F.png

Nem a narancslekvár a kedvenced? Itt van egy komplett lekváros receptkönyv ingyen a neten:

Készítsd el a lekvárt, dunsztold ki és ajándékozd meg vele a családot karácsonykor! Gyönyörű saját készítésű csomagokat állíthatsz így össze, de egy kedves kollégának is szebb ajándék az ilyesmi, mint egy drága bonbon. Benne van az odaadás és a figyelem.

A tökéletes hatás érdekében profi csomagolást is készíthetsz hozzá. Itt komplett készleteket árulnak erre a célra. Dizájn üvegeket, névre szóló címkét nyomnak, fedődekort, zsineget, mindent egy kupacban megtalálsz.

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony címke ajándék diy lekvár csomagolás

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr795665513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása