Narancslekvár szezon van! Íme egy szuper egyszerű recept.
Hozzávalók: 2 kg narancs; 2 citrom; 1,2 kg kristálycukor
Elkészítés: A narancsokat és a citromokat gondosan megmossuk. Vékonyan meghámozzuk őket, úgy hogy a fehér részből ne jusson rá. (Ha rajta marad, keserű lesz tőle a lekvár.) Edény fölött “kifilézzük” a narancsot, azaz éles késsel a hártyák közül kifejtjük a gerezdeket és feldaraboljuk. A leve is kell a lekvárba.
A citrom-, és narancshéjat gyufaszál vastagságúra felszeleteljük és 3 dl cukros vízben felforraljuk, majd 15 percig lassú tűzön főzzük. Szűrővel kiszedjük és lecsepegtetjük.
A lekvárhoz a narancsot és a cukrot egy lábasban összekeverjük a megfőzött héjjal. Közepes lángon 40-50 perc alatt megfőzzük. Akkor jó, ha besűrűsödik.
Azonnal kifertőtlenített befőttes üvegbe szedjük, gyorsan légmentesen lezárjuk és fejre állítjuk. Így hagyjuk kihűlni.
Nem a narancslekvár a kedvenced? Itt van egy komplett lekváros receptkönyv ingyen a neten:
Készítsd el a lekvárt, dunsztold ki és ajándékozd meg vele a családot karácsonykor! Gyönyörű saját készítésű csomagokat állíthatsz így össze, de egy kedves kollégának is szebb ajándék az ilyesmi, mint egy drága bonbon. Benne van az odaadás és a figyelem.
A tökéletes hatás érdekében profi csomagolást is készíthetsz hozzá. Itt komplett készleteket árulnak erre a célra. Dizájn üvegeket, névre szóló címkét nyomnak, fedődekort, zsineget, mindent egy kupacban megtalálsz.