2012.01.25.
10:21

Írta: bala08

"Kartonpapír" mobiltelefon

 Ilshat Garipov designer munkája az alábbi - ma még - képtelennek tűnő elképzelés. Egy példa a nanorészecskék hétköznapi felhasználására. Ez az emberi érzékeléssel szó szerint felfoghatatlan technológia forradalmi változásokat hozhat az orvosi, elektronikai és optikai ipar számára. A Smartphone kiskönyv ötlete a szilikon nanorészecskékre épít.

A telefon tulajdonképpen egy kartonpapír vastagságú lapokból álló füzet, melynek minden oldalán egy-egy alkalmazás vagy funkció kap fix helyet.

A füzet vágható, az elhasználódott részeket egyszerűen eldobhatjuk. A személyes adatok miatt sem kell aggódnunk, hiszen mindenhez egyedi azonosítással felhőből férünk hozzá.

Talán nem is lesz bosszantó a ma megszokott tárgyak tartósságához képest a gyors elhasználódás, hiszen bízhatunk a technológia hasonlóan gyors fejlődésében. De lesz időnk beleszokni ebbe az életmódba is: A tudósok lázasan dolgoznak a áttörésen, de egyelőre még a távoli jövőbe várják e technológia olcsó gyárthatóságát.

Forrás: yankodesign

Szólj hozzá!

Címkék: design technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr903752775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása