2012.02.22.
07:12

Írta: bala08

Játsszva tanulni!

 Rendszeresen belebotlunk a problémába: Értelmes ajándékot kéne venni a gyerekeknek, hamár... A Discovery Paper Recycling Studio egy nagyon aranyos oktató játék. Most csak 10 dolcsi! Gyakorlattá teszi az uncsi elméletet, hiszen azonnal a konyhaasztalon megvalósul a papír újrahasznosítás. Ajándékozhatsz papírszemetet is a készlet mellé, ha van hozzá arcod:)

 

Jópofa készlet. Mindez persze igazibb lenne, ha nem hupifosszínű fröccsöntött vacakot kapnánk az - egyébként tökéletes oktatási - ideológia mellé. Egyelőre sajnos a hupifosszínű gyerekszobába szült legerőszakosabb fogyasztói réteg diktál a gyártóknak, de remélem csak idő kérdése, hogy akár ugyanezt a készletet viszontlássuk szebb formában, kevésbé idegesítő anyagokból. (Főleg nem a színek zavarnak, hanem a fröccsöntött műanyagszemét amivé ez a játék is lesz.) A szép és hiteles verzió persze majd drágább lesz. De hát nem úri huncutság az ökoizmus?

Nem! Kis fantáziával a fenti játékkészlet nélkül is be lehet mutatni a srácoknak, miként is zajlik a papír ledarálása, pépesítése, merítése, préselése. Mindenképp vegyes anyagot használjatok; legyen a keverékben újságpapír, papír kajacsomagolás, szórólapok, stb... ami otthon mindennapos. Így rögzül majd, hogy milyen szemét hasznosul újra a szelektívben! Kalandra fel! Elő a turmixgéppel! Ne csak az "újralogót" véssétek be a kis fejecskékbe, mert az túl egyszerű és túlságosan mindenRE ráragasztják.

Szólj hozzá!

Címkék: játék homemade ajándék inspiráció újrahasznosítás technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr324156815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása