2012.03.05.
10:26

Írta: bala08

Kartonkuckó

 Egy kis kreativitással, nagyon kevés pénzből is igazán zseniális gyerekjátékok készíthetőek. A műanyag játékok törnek, kidobódnak és drágák. Persze a karton játékoknak sem az időtállóság a fő erénye, de szebbek, ízlésesebbek és olcsóbbak is lehetnek! Egy felnőttesebb dizájnú kuckó akár a nappaliban is vagány kiegészítő lehet.

Nem szeretnék egyes cégeket kiemelni, de keressetek rá és vegyetek néhány lemez hullámkartont. Innen indulunk. Nagy méretben kaphatóak és többnyire néhány táblás rendelést is kiszolgálnak ezek a forgalmazók. A képeken látható kuckó is strapabíró de nagyon olcsó anyagból készült. Egy 7mm vastag 5 rétegű lemez hihetetlenül jól bírja a gyerekek gyepálását és átlagosan 500-1000 Ft-ot kérnek egy tábláért (1250x2500mm). Korrekt. További ~1000-2000 Ft-ért egy jó sniccert is érdemes beszerezni. Sok hasznát látod majd később is a háztartásban, érdemes erőset választani. Melegragasztó pisztolyt vagy erős kétoldalú ragasztószalagot is használhatsz az összeállításhoz. Kicsit precízebb tervezéssel szétszedhető pattintós megoldást is faraghatsz házilag (ha nincs annyi hely), ahogy ez a képeken is látszik. (Ez akkor is nyeklősebb, mint egy fixre összeragasztott házikó, ha abban a dobozgyárban készül, ahol a képeken látható házikót stancolták.) Ezek után már csak egy szabad délután kell, amikor akár a gyerkőccel közösen az építést összehozzátok.

Előnyök és hátrányok: Tökéletes családi program (apa épít, anya és gyerkőc rajzol); mínusz 1 négyzetméter a gyerekszobából; filléres alap (egy tizenezres műanyag házikóhoz képest) a szerepjátékokhoz; erős ragasztásokkal az anyag kibírja azt a néhány év cincálást mire a gyermek ki is növi; plusz kicsit óvtuk vele a bolygót 

Hamarosan bemutatom azt a saját készítésű karton kuckót, amit pici unukahúgom számára készítettem!

forrás

Szólj hozzá!

Címkék: design homemade inspiráció újrahasznosítás hullámkarton

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr404289914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása