2012.10.09.
10:08

Írta: bala08

Magyar bélyeg újra Európa legjobbja!

Ma van a Posta világnapja. Rozmann Ágnes Grafikus művész munkája nyomán újra első helyezett lett a Magyar Posta Európa-bélyege! (Anya cikke a sikerről.) Az eredményt a Párizsi Filatéliai Fórum keretében hozták nyilvánosságra. A főmotívum Magyarország online jele, a „hu” felirat, amelyet az egyik bélyegképen a világörökség részét képező pannonhalmi apátság könyvtárának részletei, a másik bélyegképen – amely a díjat elnyerte – paprika és szőlő tölt meg tartalommal. A bélyegblokk-keretrajz bal oldalán az apátság épülete, jobb oldalán pedig a Balaton látképe látható. A kisív ofszeteljárással, százezer példányban készült a Pénzjegynyomdában.

3036472_bc7d431e20cd5dacf2e3f1394de55ed5_wm.jpg

A siker értékét az növeli, hogy négy éven belül harmadszor lett első helyezett magyar bélyeg. 2008-ban csillagászat, 2009-ben levélírás, 2010-ben gyermekkönyvek témakörben írták ki a versenyt, amelyben a Magyar Posta diadalmaskodott. Tavaly a magyar bélyeg a második helyezést érte el. Jövőre a postai járművek témáját dolgozzák fel a kibocsátók.

De mi az, hogy ofszet? És mi fán terem a mélynyomás? Íme a Discovery Channel részletes dokumentumfilmje a bélyegnyomtatás hagyományos technikáiról:

2 komment

Címkék: technológia bélyeg művész paper rozmann ágnes Európa-bélyeg bélyegnyomtatás

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr234828235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemimre71 2012.10.10. 11:55:21

oh de örültem volna ezeknek a bélyeggyűjteményemben, nagyon tetszenek!
süti beállítások módosítása