2013.06.10.
22:40

Írta: vadalmafa

Kartonpapír kreativitás

A vészesen közelgő nyári szünetre is tartogathat egy-két napos szereld-össze-magad aktivitást az a csokornyi ötletroham, amelyet egy nyári kreatív tábor felhívásnál találtam. Az elsősorban felnőtt alkotóknak szóló workshop ugyan többezer km-re keletre van tőlünk, de az ottani korábbi műhelymunkák gyümölcseit inspirációnak közzétesszük. A kizárólag hullámkartonból készülő munkákat a résztvevők saját örömükre (no meg csemetéik kedvére) készítik.

Az újrahasznosítás jegyében születő alkotások forrásául szolgáló legnagyobb "göngyöleg", a tévékészülék-doboz ugyan egyre soványabb, de azért csomagolóanyag bőven kerül így is a háztartásokba. A szelektív gyüjtősziget (vagy rosszabb esetben kuka) helyett nemesebb célt is szolgálhat a papíranyag. Reméljük az alábbi ötletek néhány kreatív szülőt és gyermeket is cselekvésre ösztönöznek!

vonat_jó.jpg
Bár a fenti vonat inkább haladóknak javasolt, az alábbi három kellék minden gyerekszobában elkelhet, elkészítésük egyszerű (a kincsesláda használata pedig sokoldalú):

gyerekkellékek.JPG

Egy komolyabb alkotás:

fej.JPG

Lánykaszobákba kötelező (a díszítést a kisebbekre is rábízhatjuk):

kávézó.jpg

A sok-sok alkotás együtt a műhelyben:

berendezett.jpg

És végül egy kamaszfiúknak való kihívás:

jeep.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: játék homemade inspiráció újrahasznosítás dekoráció csomagolás papírbútor papírmasé eldobható furniture újrahasználat hullámkarton papírművészet papírjáték papírszobor

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr395354771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása