2013.11.06.
14:33

Írta: vadalmafa

Kartonurbanisztika

A kézreálló origami munkák helyett most nagyobb távlatokat mutatunk be. Egy városnyit. Ezúttal nem a részletgazdagság ejt bámulatba, hanem a térlátás és a szemléletmód. Matthew Picton brit papírművész a hagyományos térképszerkezet mentén kísérletezik papírutcákkal és kartonháztömbökkel. Többféle matériával alkot: kottapapírral és sajtótermékkel, vagy színes kartonfalakkal adja vissza a városi szövetet. (az itt-ott berongyolódott papírhomlokzatok világháborús bombázás utóérzetét keltik...)

kottás.jpg

matthewpictondresden13.jpg

news.jpgnewsdetail.jpg

színes.jpg

Kiel Johnson amerikai művész viszont nem enged bepillantást épületeibe, ő komplett városok modelljét pakolgatja össze. Terepasztala ugyan sémákból áll, azonban a sok részlet egy nyüzsgő, valós várossá áll össze. Hiába használ csak kétféle papírtípust a házak összeállításához, nincs két egyforma épület. Igazán inspiráló!

kiel-johnson-cardboard-cityscape3.jpeg

kiel-johnson-cardboard-cityscape4.jpeg

kiel-johnson-cardboard-cityscape5.jpeg

Forrás:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr715616401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása