2012.03.19.
08:17

Írta: bala08

Daru

Ez a karton lámpa nem egyszerűen szép és szuper, hanem magyar is. Nagyon szép munka! Íme az ismertető a termékről egyenesen Alberto tollából. 

 

Amikor eldöntöttük, hogy papírból fogunk tárgyat tervezni, fontos volt számunkra, hogy ne meglévő tárgyak papír másolatát készítsük el. Azt a papírszerű formát kerestük, amely funkcionálisan és emocionálisan olyat nyújt, amit kifejezetten papírból lehet elérni. Az íróasztali lámpa szerkezetét a fűszál ihlette, mely egyetlen hosszanti hajtással egy sík lapból konstrukcióvá válik. Ezzel egy olyan épített formát akartunk létrehozni, amely pusztán megtartva a fényt elhelyezi és pozícionálja a térben.


A lámpán elhelyezett háttérvilágítás derítése miatt alacsonyabb kontrasztot kapunk, így szemünk lassabban fárad el mellette. Ezen kívül a kétoldali világítás miatt nem kell használni a központi világítást az asztalnál ülve, a szobát így is kellemesen bevilágítja, ezzel csökkentve a felesleges energiapazarlást. A lámpában hidegfehér LED-ek világítanak, a déli napfény színtartományának megfelelő színnel. Így használata mellett késő este is éberebbek maradunk beépített reflexeink miatt. A Daru íróasztali lámpa nagyszilárdságú, natúr színű hullámkartonból készül, amely jól beilleszthető a technológiai és a biológiai körforgásba egyaránt. Ezzel nem csak csökkentjük, hanem megszüntetjük a hulladékkeletkezést.


Tervezők: Alberto Vasquez, Lőrincz Dániel

Gyártó és forgalmazó: Delusive Visual kft.

 

Szólj hozzá!

Címkék: design inspiráció újrahasznosítás technológia művész elektronika világítás dekoráció papírbútor hullámkarton

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr14325187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása