2012.03.29.
09:34

Írta: bala08

14 méteres papírrepülő

  Az Egyesült Államokban, Arizona államban 1300 méteres magasságból engedték útjára a hatalmas gépet. Ahogy arról Index anyánk is beszámolt, sajnos csak néhány másodpercig tartott a száguldás, majd a farokrész sérülése miatt a sivatagba zuhant a hatalmas papírrepülő. A repülő alapanyaga a csomagolóiparból ismert hullámkarton lemezek voltak.

 

A Pima Air & Space Museum szervezésében került sor a kísérletre, egy olyan pályázat eredményeként melyben hatalmas papírrepülő tervezésére bíztatták a gyerekeket. Az akció célja a figyelemfelkeltésen keresztül az volt, hogy megszerettessék a gyerekekkel a repülést és a mérnöki tudományokat.

 

1 komment

Címkék: technológia hullámkarton papírjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr194347409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.29. 13:58:13

Én egyéni csúcsom, amikor A0-ás írógép minőségű lapból hajtogattam egy repcsit. Elég bénán repült, mert nem bírta tartani a szárnyait... :) Kár, hogy ez is befuccsolt!
süti beállítások módosítása