2012.10.15.
11:48

Írta: bala08

Gyep-fotel

Az ősszel vetett gyep nyárra sokkal erősebb lesz, mint a tavaszi vetés! Nem kertész blogon vagyunk, de szívesen keverem a témákat, főleg, ha nagyonis kapcsolódnak. Érdemes az Ikea kartonokat félrerakni, vagy begyűjteni pár nagy dobozt ehhez a kis kerti poénhoz. Ha elég bátor vagy, ess neki most, hogy tavasszal már saját gyep-foteledben vagy pázsit-napozó ágyadon pihenhess. Kertészek kommentjeit várjuk pihe-puha fűmagkeverék tippekkel!

5591964_700b.jpg

Jó ötlet a karton sablon, mert pont annyit bír amennyi idő a friss földnek a tömörödéshez kell.

forrás: 9gag Köszi Dóri!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fecni.blog.hu/api/trackback/id/tr364849428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ogreblog · http://ogre.blog.hu/ 2012.10.16. 10:35:38

Hosszú távon nem működik.
A fa támszerkezetre épített "sziklakertek" sem bírják 5-8 évnél tovább, ha nem sivatagi faunát szeretnénk imitálni :-)
Ez meg papír.
Talán, ha a sablon alapján alumíniumból (drága) gyártják le ezt a rácsszerkezetet. Vagy olajjal átitatott rétegelt lemez (de az meg nem környezetbarát).

bala08 · http://percprint.hu/ 2012.10.16. 11:52:00

Ki kell próbálni, szerintem hibátlanul működhet. A föld letömörödik hamar a fű gyökerei pedig remekül megkötik a talajt (a papírnak csak ennyit kell bírnia). Egy sorsára hagyott termőföld kupac is meglepően hamar kőkeményre szikkad...
süti beállítások módosítása